Viimeisestä postauksesta onkin kulunut jo tovi aikaa, se ei ole johtunut siitä ettenkö olisi jaksanut kirjoittaa vaan olen pyrkinyt keskittämään kaiken energian vain harjoitteluun.  Marraskuussa kirjoittelin viimeksi kuulumisia peruskuntokaudelta, ja nyt olisi tarkoitus hieman sanallisesti ilmaista kuinka tämä toinen tiukkaakin tiukempi puolisko on sujunut. Peruskuntokauteni puoliväliä varjostivat hieman vakavammat sekä vähemmän vakavat sairaudet. Syövästä puhuttaessa ihminen kokee aina pelkoa ja ahdistusta, osa ihmisistä päättää kantaa taakan yksin kun toiset taas tulevat esille ja kertovat avoimesti tuntemuksistaan. Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen kastiin, tarkoituksena ei ole herättää draamaa vaan antaa toivoa niille jotka painivat samojen vaivojen kanssa. Se tuki minkä suomalainen triathlonyhteisö antoi minulle on sanoinkuvaamatonta, yksilöistä tuli yhteisö ja se jos mikä on aitoa triathlonbuumia!

11004383_10153059931608726_1895803885_n.

Mutta nyt pyyhkäistään vaivat sivuun ja palataan menneen talven harjoitteluun. Harjoitus rytmini koostuu kolmesta kovasta ja yhdestä palauttavasta viikosta, jonka olen kokenut todella toimivaksi. Ylilyönteihin ei ole ollut varaa, vaan kroppaa ja tuntemuksia on pyritty tulkitsemaan mahdollisimman hyvin ja näin pyritty saamaan treeneistä kaikki mahdollinen hyöty irti.

Perustekemisellä on edetty vuoden taitteesta eteenpäin, määrää, PK1/PK2 ja hieman tehoja. Yleensä talvisin on tullut hiihdettyä paljon, mutta nämä Etelä-Suomen talvet ovat vähentäneet hiihtomäärää tuntuvasti ja sehän on toisaalta sopinut triathlonistille. Näin ollen harjoittelu on pysynyt lajinomaisena. Talven lyhyydestä huolimatta pääsin kuitenkin kilpailemaan suksilla muutaman hyvän kilpailun. Helmikuun alussa Vierumäellä järjestettiin 24h-hiihto, osallistuimme 4-hengen kilpailuun x-tri Lahden joukkueella. Tämän joukkueen murtolujuus oli horjumaton. Voitimme kilpailun 474km tuloksella ja hiihtomäärämme oli toiseksi eniten koko kilpailussa. Toinen mieleen painunut kilpailu menneeltä talvelta on Finlandia-hiihto, osallistuin tuttuun tapaan 32km perinteisen hiihtoon. Finlandia-hiihtoon minulla on pienoinen viha-rakkaussuhde, koska melkein vuosittain minulla sattuu talviflunssa iskemään juuri samalle viikolle kun pitäisi Lahdessa kilpailla. Mutta onneksi harjoituskuormitukset ja kaikki natsasivat kohdalleen tänä vuonna ja pääsin terveenä starttaamaan kilpailuun.  Hiihto onnistui osaltani suhteellisen hyvin, ja loppukirissä sain itseni venytettyä toiseksi.

20150116_151130.jpg

Tammikuu vierähti pääsääntöisesti Gran Canarian leirillä. Tavoitteenani leirille lähdettäessä minulla oli kerätä mahdollisimman paljon kilometrejä pyörällä sekä siinä sivussa juosten. Tietenkin myös uinti kuului osana leiriin. Uimassa kävin Piscina Municipal nimisessä ulkoilmauimalassa. Juoksu kulki kesäisessä säässä, reitit olivat pääosin melko tasaisia mutta myös muutamia mäkitreenejä tuli tehtyä. Pyöräilyreiteiksi valitsin mäkisimpiä maastoja. Ylöspäin kivuttaessa ilmasto muuttui täysin, kuten oletettua. Pahimmillaan satoi vettä, tuuli kovaa ja oli +3 astetta lämmintä. Eniten tykkäsin reitistä Maspalomas - Fataga - Santa Lucia - Maspalomas sekä myös reitti Maspalomasista Moganin kautta Ayacataan ja sieltä takaisin hotellillemme Maspalomasiin toimi hyvänä pyörälenkkinä. Kaiken kaikkiaan leiri onnistui hyvin, ja tavoitteet toteutuivat. Treeniseura tietenkin olisi antanut lisäpontta harjoittelulle. Oli ihana päästä vähäksi aikaa harjoittelemaan pois Suomen loskaisista keleistä auringon alle. Siitä sai energiaa treenata entistä kovempaa leirin jälkeen Suomen olosuhteissa.

20150117_151500~2.jpg

Maaliskuun treenirupeama oli tähän mennessä yksi urheilu-urani kovimmista. Aikainen ja lämmin kevät täällä etelä-suomessa olivat osakseen auttamassa asiaa. Maantiepyörällä pystyi hyvin ajamaan jo kuuntaitteessa ja kaikki pidemmät pyörälenkit tulikin ajettua maantiellä. Kovemmat harjoitukset kuitenkin pysyivät edelleen sisätiloissa. Tähän treenijaksoon otettiinkin jo mukaan lajinomaisia tehoharjoituksia. Yhdeksi lempiharjoituksekseni muodostuikin; aamulla altaassa 30x100m Vu L.1:30 + Wattibikellä (Av 15min + 10min 220W + 4min 170W + 10min 250W + 4min 170W + 10min 270W + 4min 170W + 5min 300W + Lv 15min), illalla olikin vuorossa juosten 10km (Av 1km + 8km VK rento + Lv 1km). Kyseinen harjoitus toteutettiin kolmena viikkona peräkkäin, tällä aikavälillä juoksuvauhtini parani 8km matkalla 4min ja PK2/VK sykkeet/vauhti nousivat huomattavasti. Tällä hetkellä olen elämäni kunnossa ja katsotaan mihin se riittää...

DSC09991.jpg

10959829_795565247146412_745341347560191