Valmistautuminen kesän 2015 koitoksiin on jo täydessä vauhdissa ja on aika jakaa hieman kuulumisia täältä syksyisestä Kotkasta. Tämä ajanjakso on ollut todella haasteellista, koska alkukauttani ovat varjostaneet  muutamat hengitystieinfektiot sekä vanha selkävaivakin muistutti olemassaolostaan.  Mutta sitähän se urheilijan arki on, punaisella langalla tasapainottelua. Tärkeintä on vain muistaa pitää mieli positiivisena ja nauttia muusta elämästä sillä aikaa kun keho kerää voimia uutta nousua varten.

Peruskuntokauteni sijoittuu ajanjaksolle syyskuu - maaliskuu, ja kaikki harjoittelu tähtää vain ensi kesää silmälläpitäen. Harjoitteluni pääpainon voi pukea kolmeen sanaan; määrä, monipuolisuus sekä rasva-aineenvaihdunta. Päivätasolla harjoittelen noin neljä tuntia, joka tuntuu melko sopivalta määrältä minulle. Tänä syksynä olen löytänyt sopivan rytmityksen omaan harjoitteluuni, jota voidaan pitää elinehtona tavoitteellisesti harjoiteltaessa. Treenini ovat koostuneet pääasiassa pitkistä pyörälenkeistä sekä yhdistelmäharjoituksista. Lempiharjoituksekseni on ehdottomasti muodostunut 2h pyörällä (eri sykkeillä) ja päälle 1h-1½h juoksua. Altaassakin olen toki viihtynyt, mutta hieman normaalia vähemmän. Tämä johtuu lähinnä vahvasta uintitaustastani, mutta kyllä niitä viikkokilometrejä on silti se 10km-15km tullut.

20141010_204217~2.jpg

Syksyisin harjoitteluni monipuolisuus korostuu entisestään, kun sää vaihtelee koko ajan. Tällöin täytyy osata soveltaa harjoitusolosuhteet itselleen mieluisaksi. Pyöräilyssä tämä korostuu kaikkein eniten, kun ulkona alkaa olla liukasta ja pimeää. Tällöin olen vaihtanut treeniympäristöni sisätiloihin, jossa harjoitustyökaluina käytän traineria tai wattbikea. Uutena harjoitusmuotona otin tänä syksynä käyttöön myös maastopyöräilyn, joka pidentää minun ulkoilmapyöräilyäni huomattavasti. Maastopyöräily on ollut loistava lisä harjoitteluuni, uudet maisemat, hiekkatiet sekä polut. Polkuja en ole pelkästään hyödyntänyt pyöräillen vaan myös juosten. Kyllä sitä syksyisin tulee myös hyödynnettyä hiihtäjien suosimia harjoitusmuotoja, kuten suolla sauvoilla patikointia sekä sauvarinnettä. Kumpikin edellä mainituista treenimuodoista ovat todella hyviä lihaskestävyysharjoitteita.

  received_m_mid_1411902436280_4291d842455 

Harjoittelun määrää olen saanut lisättyä tänä syksynä, erityisesti pyöräilyn osalta. Lisäksi olen saanut nauttia esimerkiksi pitkillä pyörälenkeillä muiden yhtä seikkailuhaluisten treenikavereiden seurasta. Tämä on huomattavasti lisännyt niiden mielekkyyttä, kiitoksia siitä teille kaikille jotka itsenne tunnistatte.    

20141102_110739~2.jpg  

Alku syksyyn on myös mahtunut uusien yhteistyösopimuksien solmimista. Tulevana talvena minuun voi törmätä Hyvinvointikeskus Huumassa polkemassa wattbikea sekä juoksemassa matolla (Kiitokset tästä kuuluvat Pekka Suoknuutille sekä Heidi Hamströmmille). Tämä sopimus takaa minulle parhaat mahdolliset puitteet talviharjoitteluun. Kalustopuolella minusta pitää huolen paikallinen yritys Pyörämestari Salomaa (Jukka Salomaa + ammattitaitoinen henkilökunta). Menkäähän poikkeamaan liikkeessä ja tehkää jo ensi vuoden kalustohankinnat hyvissä ajoin.

YOU ARE AN IRONMAN! Nuo sanat kaikuvat pääni sisällä... Niitä en ole vielä koskaan kuullut kohdallani, näistä sanoista on tullut minulle voimanlähde. Ensi kesänä pääsen vihdoin yrittämään yhtä merkkipaalua urallani, ja toivottavasti maalissa kuulen nuo kuuluisat sanat. Yksi ensi vuoden päätavoitteistani on Kööpenhaminan Ironman, jossa aion näyttää henkiset sekä fyysiset voimavarat triathleettina. Mutta ennen Kööpenhaminan Ironmania, kesäkuussa osallistun ITU Long Distance Triathlon World Championships jotka järjestetään Ruotsissa Motalassa.

Ensi kesänä aion kiertää lävitse myös Finntriathlon tapahtumat (Vanajalinna, Vierumäki, Joroinen sekä Tahko). Uusi kilpailusarja kerää kokoon kaikki Suomen kovimmat triathleetit samalle viivalle. Tästä tulee jännittävä kilpailusarja, koska matkat vaihtelevat sprintistä täysmatkaan, ja jokaisella on omat vahvuutensa eri matkoilla. Elokuussa 2015 tiedämme kuka oli meistä vahvin, nopein ja kestävin.